Wat is Aikido

Aikido is een Japanse krijgskunst gericht op het ontvangen van een aanval en kent geen aanvalstechnieken zoals andere krijgskunsten die wel kennen. Een confrontatie met de tegenstander wordt niet gezocht. Ook als je aangevallen wordt, moet een confrontatie voorkomen worden. In Aikido is het juist de bedoeling een tegen jou gerichte agressie effectief te begeleiden en te controleren.

Aikido: uitdagend en sociaal
1. Iedereen kan het leren
Aikido is laagdrempelig omdat alle niveaus met elkaar trainen en je eigen leerproces voorrang heeft. Daardoor is de sfeer bij aikido veilig om te oefenen en zo kan je de uitdaging aangaan met je eigen grenzen zonder over je grenzen te gaan.

2. De beste fitnesstraining
Bij aikido staat bewegen op een natuurlijke manier voorop. Aikido is gericht op harmonie van beweging (aanval/verdediging) in plaats van het botsen van beweging. Aikido is gericht op het leren luisteren naar je lichaam.

3. Versterkt je zelfvertrouwen
Letterlijk en figuurlijk je lichaam beter leren voelen betekent ook meer rust om in spannende situaties van stress te kunnen handelen. In plaats van krampachtige controle over je dagelijkse leven kan je steeds vaker kiezen voor je eigen keuze bij stressvolle situaties. Lichamelijk heb je dat geleerd door aikido op de mat en het vertaalt zich dus ook op mentaal niveau bijvoorbeeld op je werk.

4. Respect voor elkaar
Aikido begint juist met respectvol omgaan met elkaar en de ruimte (dojo) waar wordt getraind. Het fantastische van aikido is dat het trainen met elkaar telkens een ontmoeting
is van beweging ook in sociaal gedrag namelijk hoe je met elkaar omgaat. Gezond weerbaar gedrag namelijk leren opkomen voor jezelf op een respectvolle manier.

5. Super sociaal
De sfeer op de mat is altijd positief, er wordt hard gewerkt en tussendoor veel gelachen.